Tohle je Tadeášek a Mikulášek.

Kluci se narodili ve 27 ttýdnu akutním císařským řezem. Bohužel pár dnů po porodu prodělali oba dva krvácení do mozku.

Tadeáš prodělal krvácení 4.stupně , praskla mu po porodu plíce a oběhově padal dolů, museli ho intubovat. Tadeášek si svůj život vyloženě vybojoval! Momentálně jsou podle doktorů jeho diagnozy DMO kvadruspastická forma, epilepsie – Westův syndrom, vrozená vývojová vada očí primární hyperplastický sklivec (nevidí, rozezná jen den a noc) a prý neslyší ( rodiče ale pozorují, že na podněty reaguje) Má tak 1/8 mozku zbytek tvoří velké cysty a mozkomíšní mok.

Mikuláš prodělal krvácení 2.stupně následky jeho krvácení je DMO spastická diparéza a musí nosit brýle (což není takový problém) plus nově epilepsie.

Kluci se ve svých 2,5 letech moc nehýbou. Mikulášek jen leží, neudrží pořádně ani hlavičku. Tadeášek je na tom o malinko lépe a přes jednu stranu se dokáže přetočit na bříško a po intenzivních rehabilitacích které s ním rodiče postoupili, se začal zvedat na 4 (teda na 5, jako oporu má i hlavu). Kluci nelezou ani nesedí.

Jak Tadeáškovi a Mikuláškovi pomohli advenťáci?

Zaplatili jsme klukům tři třítýdenní neurorehabilitace v Armandi Therapy Clinic. Ty totiž pojišťovna neplatí a klukům opravdu prospívají. A taky jsme koupili tyhle vibračně orálně senzorické pomůcky , které pomáhají vytvořit orální tonus a zlepšují různé schopnosti jako mluvení, polykání a citlivost úst.

Tadeášek s Mikuláškem mají svůj účet u Asociace rodičů dětí s DMO a přidruženými onemocněními ČR. Pokud byste na něj rádi přispěli (každá desetikačka pomůže), tak to určitě udělejte! A klidně můžete do poznámky připsat, že je to od advenťáka.
Číslo účtu je: 2501389017 /2010