Tohle je Linda.

Linda byla ještě počátkem roku normální třináctiletá dívka, která právě zahájila studium na jazykovém gymnáziu a ve svém volnu hrála na klávesy a cvičila moderní gymnastiku. Zdravá, veselá holka, nic nenaznačovalo, že by mohla mít vážné zdravotní problémy. Jednoho nedělního dopoledne počátkem února si bez jakékoliv předchozí komplikace začala stěžovat, že ji bolí nohy a přestává je cítit. 
Záchranná služba ji převezla do pražské Thomayerovy nemocnice. Přes veškerou snahu lékařů Linda přestala zcela cítit tělo od pasu dolů a i když podstoupila další náročnou léčbu, ke zlepšení jejího stavu nedošlo. Diagnóza zněla – míšní ischemie z neznámých příčin, bez naděje na zlepšení.
Z nemocnice putovala do Hamzovy léčebny v Luži u Košumberka, kde za pomoci skvělých lékařů a terapeutů intenzivně rehabilitovala a učila se fungovat v nové situaci. Všechny zdánlivé banality jako dojít si na toaletu, umýt se, obléknout se, lehnout si do postele – to vše se učila znovu jen za pomoci rukou a na invalidním vozíku.
Velmi poctivě se věnovala nácviku, aby se co nejdřív mohla vrátit k rodině, a k co možná nejnormálnějšímu životu. Přes veškeré problémy, které musí řešit, se dál intenzivně věnuje studiu na gymnáziu a udržuje kontakt se spolužáky. Moc se těšila, že se v září vrátí do školy se svojí třídou a to se jí nakonec podařilo.

Jak Lindě pomohli advenťáci?


Lindě jsou pořídili přídavný motor k vozíčku, kolejnicové dveře na bezbariérovou koupelnu, pomocné zábradlí pro paraplegiky kolem domu, stropní závěsný systém do koupelny a pár dalších věcí.