Tohle je Madlenka.

Před dvěma lety se narodila Magdaléna. Po bezproblémovém a téměř ukázkovém těhotenství se narodila holčička, která nedýchala, měla křeče a od první vteřiny na světě musela bojovat o svůj život.
První měsíce života byly náročné, každý den se rodina dozvídali nové diagnózy a prognózy do její budoucnosti. Říkali: „Nepřežije měsíc, první půl rok, první rok. Bude retardovaná, slepá a zkazí vám život.“ A čím víc doktorů chodilo s různými svými „odb(p)ornými“ názory, tím rychleji jsme pochopili, že nikdo nic neví a že ani my nemáme křišťálovou kouli, abychom předpověděli její budoucnost.
Po dvou měsících strávených v nemocnici na začátku jara si rodina odnesla domů svůj kus „nedokonalé“ lásky a začala se učit žít, úplně odlišně od toho, jak žili doposud.
Dodnes Madlenku trápí nekompenzovatelná epilepsie, je krmena přes hadičku do bříška, neleze, nesedí. Se zrakem to má taky nahnuté, sice něco vidí, ale mozek zrakové vjemy nedokáže pořádně zpracovat a tak je pro lékaře neměřitelná. No a aby toho nebylo málo, tak mentálně je na úrovni novorozence. Takové dítě je velmi těžké zaujmout a k čemukoli motivovat. Madlenka miluje hudbu, procházky v přírodě a hlavně když je uprostřed společnosti.

Madlenky maminka má svůj Youtube kanál, kde natáčí příběhy z jejich života. Kdybyste se chtěli dozvědět něco více o Madlenky diagnóze, tak se můžete podívat TADY.

Jak Madlence pomohli advenťáci?


Madlence jsme zaplatili tři měsíční neurorehabilitační pobyty na Armandi klinice.